Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

Missatge de la Noa a la Plataforma Aturem la Guerra, 8/09/09

Afegim una traducció catalana del missatge que la Noa va enviar a la Plataforma Aturem la Guerra el 8 de setembre de 2009, i que va penjar al seu blog: http://noa-the-singer.blogspot.com (Traducció d'en Feliu Guillaumes: http://elblocdefeliuguillaumes.blogspot.com)

Com veureu, insisteix que Israel va ser obligat a atacar, a causa dels coets de Hamas. El que no explica és que entre 2001 i 2008, els coets palestins llançats des de Gaza van matar un total de 14 israelians. Durant el mateix període —sense incloure els bombardejos de gener— els atacs israelians van matar més de 4.500 palestins, uns 900 d’ells menors.

A les seves referències a Hamas, cita un document de 1988 que no representa en absolut la visió actual d’aquesta organització. Evidentment, és justificable criticar Hamas, però no té sentit fer-ho basant-se en coses que no pensen.

A més a més, presenta el sionisme com una força moderada que sempre intenta arribar a acords i fer concessions. L’historial de l’Estat d’Israel demostra el contrari. Només aquest mes, el govern ultradretà israelià ha anunciat la construcció de mig miler de cases més a Cisjordània: fins i tot EUA s’ha declarat en contra.

És interessant comparar el discurs de la Noa amb les propostes de la guia del defensor d’Israel editada pel “Israel Project”, disponible (en anglès) a http://www.newsweek.com/id/206021.

La nostra Carta als Presidents de la Generalitat i del Parlament, contra la participació d’una cantant pro-guerra a l’11 de setembre, es troba aquí. Els missatges anteriors, de la primavera passada, es troben aquí i aquí.


Noa: "Resposta als activistes pro-palestins catalans"

Dimarts, setembre 8, 2009

El següent document respon a les diverses preguntes com a part de la discussió sobre la meva carta oberta als meus germans palestins, de gener de 2009 (Guerra de Gaza).

Primera pregunta: ¿Per què vaig escriure: "Només puc desitjar que Israel faci el treball que tots sabem que cal fer i, finalment, l'alliberi d'aquest càncer, aquest virus, aquest monstre del fanatisme d'avui anomenat Hamas. "?

L'última operació de Gaza es va produir després de 8 anys consecutius de bombardejos per part de Hamas a les fronteres d'Israel. 8 anys! Israel ha estat arrossegat a la guerra pels que somien amb morir per Déu. Això no és una cosa que he inventat jo:

Declaració de Hamas, 18 agost 1988

"El lema del Moviment de Resistència Islàmica: Al·là és el seu objectiu, el Profeta és el seu model, l'Alcorà la seva constitució: la Jihad és el seu camí i la mort per la causa d'Al là és el més elevat dels seus desitjos."

L'objectiu declarat d'aquests atacs amb coets i morters va ser continuar la lluita armada islàmica dels palestins contra Israel. Aquí hi ha una altra cita:

Declaració de Hamas: "Israel existirà i continuarà existint fins que l'Islam el destrueixi, igual que altres van desaparèixer abans "

Durant aquests vuit anys, Hamàs va amenaçar de matar a qualsevol persona que treballés per la pau amb Israel. Un dels meus amics palestins, el nom del qual no vull revelar, es va escapar just amb la seva vida, després que els seus amics fossin disparats a les cames per Hamas. Això no és fantasia, això és un fet! El meu amic va aconseguir escapar gràcies a l'ajut dels seus amics d'Israel, i continua la seva important tasca per la pau des de Ramallah.

La guerra és lletja. Qui tria el camí de la guerra no s’ha de sorprendre per les seves tràgiques conseqüències.

Hamas ha triat obertament aquest camí. Israel està lliurant una guerra de supervivència .... Això és exactament el que Hamàs diu: "Israel existirà i continuarà existint fins que l'Islam l'esborri, igual que altres abans varen desaparèixer". I sí, jo vull viure i no morir!! A diferència de Hamas, no és la meva més alta aspiració morir per Déu QUALSEVOL! Vull viure i deixar viure. viure!! estic ferma en la meva convicció que també pensa així la majoria del poble palestí.

Segona pregunta: Estic cega al fet que el suport a la guerra és suport a la matança de persones innocents?

No dono suport a la guerra. Aquesta afirmació és una declaració retorçada pensada per servir a la màquina de propaganda.

En la meva opinió, la guerra és un substitut primitiu del diàleg.

A la nostra regió, hi ha hagut molts intents de diàleg. Lamentablement, fins avui, han fracassat. La responsabilitat que, crec, està sobre les espatlles d'ambdós costats.

No hi ha tal cosa com una "guerra neta".

L'única pregunta que hem de fer-nos és: quines són les seves intencions?? Quin és el teu pla?

La resposta està en la declaració d'independència d'Israel, publicat a Tel Aviv el 14 maig 1948:

"Fem una crida - en mig de l'atac llançat contra nosaltres des de fa mesos - als habitants àrabs de l'Estat d'Israel a mantenir la pau i participar en la construcció de l'Estat sobre la base de la ciutadania plena i equitativa i una representació adequada en totes les seves institucions provisionals i permanents.

Estenem la nostra mà a tots els estats veïns i als seus pobles en una oferta de pau i bon veïnatge, i els exhortem a establir vincles de cooperació i ajuda mútua amb el poble jueu sobirà assentat en la seva pròpia terra. L'Estat d'Israel està disposat a fer la seva part en un esforç comú per al progrés de tot l'Orient Mitjà ".

La resposta també està en la Carta Fundacional de Hamas:

"No hi ha solució al problema palestí sinó pel Jihad. Les iniciatives, propostes i conferències internacionals són només una pèrdua de temps, un exercici inútil. El poble palestí és massa noble per tenir el seu futur, el seu dret i el seu destí en un joc va " (...)

"Egipte ja ha estat expulsat del conflicte pels traïdors Acords de Camp David, també ha estat tractant d'arrossegar a altres països a acords similars amb la finalitat de treure'ls del cercle del conflicte". (...)

"El Dia del Judici Final no tindrà lloc fins que els musulmans matin els jueus, llavors quan un Jueu, s'oculti darrere de les pedres i els arbres. Les pedres i els arbres diran. “musulmà, hi ha un Jueu darrere meu, vine i mata'l " (...).

Tercera pregunta: “No creus que, en vista del fet que els assumptes interns del poble palestí han de ser respectats, és molt políticament incorrecte criticar Hamas elegit democràticament?”

Molts dels dictadors terribles van ser elegits democràticament i ha causat el seu propi poble i altres patiments sense fi.

Hi ha moments en què un ciutadà ha de trencar el silenci, i el codi del 'políticament correcte' i denunciar el mal, on es troba.

Hi ha dos tipus de lluita: La lluita pel compromís i la lluita pel "tot o res". L'objectiu del primer és la vida en ambdós costats i una oportunitat per curar i prosperar. L'altre tipus és la mort i la destrucció d’ almenys una cara amb una bona probabilitat de mort per a tots.

La lluita sionista ha estat històricament una de compromís, mentre que la lluita armada àrab ha estat del “tot o res”. (Si us plau llegiu la declaració d'independència d'Israel i compareu amb la Carta de Hamas). Des del començament el sionisme es va guanyar el suport de moltes nacions a tot el món, ja que es considerava com una lluita pel compromís just. Aquest és el suport que va facilitar la creació de l'Estat d'Israel, especialment després de l'Holocaust.

En la seva lluita per guanyar tot, el poble palestí ho ha perdut tot!

Aquesta tragèdia va portar a la debilitat que al seu torn va conduir a l'aparició d'una nova tendència: la lluita palestina pel compromís, les negociacions d'Oslo.

Per a aquells que ho volen posar en perill, diem: “aquí estem, disposats a compartir tot el que tenim amb vostè!”

Però hi ha una altra facció del poble palestí, que no només sustenta el 'tot o res ", també diu que la solució vindrà de molt lluny d’israel o Palestina. Em refereixo a Hamas i altres grups fonamentalistes de tot el món.

Això és exactament el que separa als palestins en diferents faccions.

Dono total suport a Abu-Mazen i el lideratge de Fatah actual, i a tots els palestins que lluiten per la pau. Jo sóc el seu aliat més ferm. Però, i els que volen perpetuar la violència i la guerra? Jo mai els hi oferiré suport, fins i tot si varen ser elegits democràticament.

En conclusió, voldria reiterar lles meves conegudes opinions:

  1. Advoco per la solució de dos Estats basada en el compromís mutu.

  2. El meu propi pla de pau, "reconèixer, disculpar-se, compartir", el podeu trobar en una entrada anterior del meu bloc anomenada "la política, el primer pas".

 

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc