Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

estiu-08

Comunicat de la Plataforma Aturem la Guerra: Prou intervencions al Caucas

El conflictes del Caucas venen de lluny i estan impregnats de problemes polítics derivats de la diversitat ètnica de la regió i, de forma especial, de les intervencions que hi fan les grans potències. 

Ossètia del Sud i Abkhàzia han reclamat des de sempre la seva independència de Geòrgia, que els nega aquest dret des de 1990. En el si d’aquestes dues repúbliques hi ha hagut greus violacions dels drets humans contra les minories ètniques, que ara han esclat en guerra oberta. Rússia per la seva banda manté ajut i tropes militars a les dues repúbliques. Geòrgia va atacar militarment a Ossètia del Sud, i Rússia va respondre amb una guerra oberta.

El Caucas: Medalles d'hipocresia

Aquesta és la versió sencera d'un article d’opinió, signat a títol personal per un activista de la Plataforma, que va aparèixer al diari El Público el 12 d’agost.

Desde Europa, con la cubertura mediática parcial que nos llega, es difícil evaluar las reivindicaciones enfrentadas en el Cáucaso.

Lo que sí está claro es que, dejando aparte los muchos muertos civiles y decenas de miles de refugiados, el conflicto está provocando una hipocresía de enormes dimensiones, como si se quisiera estar a la altura del actual período olímpico.

Subscribe to estiu-08

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc