Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

Palestina

ATUREM EL GENOCIDI A PALESTINA

MANIFESTACIÒ  20 ABRIL 17h. Jardinets de Gràcia - BCN

ATUREM EL GENOCIDI A PALESTINA

ACTIVITATS PER LA PAU A BARCELONA

ACTIVITATS PER LA PAU (actualitzades)

 

Cada primer dijous de mes ens plantem a les 7 de la tarda a la Pl S.Jaume contra totes les guerres

T’esperem el 4 d'abril

#Feministescontralesguerres Solidaritat feminista amb les dones palestines,ucraïneses,iranianes,Afganeses, de Rojava…

 

 

 

Els dimarts
Hora: de 18.00 a 19.00
Lloc : Plaça de la Vila
Concentració en silenci

 

 


Cada dijous de 13:30 a 14:15h

ens reunim davant la Delegació de Defensa en Catalunya a Barcelona, (Portal de la Pau, 2)

- https://aturemlesguerres.cat/aturem-delegacion-defensa-bcn/ ,   en altres indrets  https://aturemlesguerres.cat/accions/

200 organizaciones sociales y ambientales europeas reclaman a la UE la suspensión del acuerdo comercial con Israel

Texto completo y firmas

Las organizaciones abajo firmantes solicitan a la UE que suspenda el Acuerdo de Asociación UE- Israel a la luz de las violaciones de los derechos humanos por parte del Estado de Israel. Estas violaciones de los derechos humanos constituyen una violación de las cláusulas de los “elementos esenciales” que establecen que el Acuerdo está condicionado al respeto de las partes por los derechos humanos y los principios democráticos. Condenamos inequívocamente todas las violaciones del derecho internacional, en particular el asesinato de civiles, y pedimos a las autoridades competentes que las investiguen sin demora.
La actual guerra de Israel contra Gaza está causando víctimas civiles masivas, una amplia destrucción de infraestructuras civiles y el desplazamiento de la inmensa mayoría de la población de Gaza. 1

El sistema sanitario de Gaza se ha colapsado, los hospitales han sido bombardeados y destruidos y ha muerto personal sanitario. La población de Gaza corre un riesgo inminente de hambruna y muerte por enfermedades contagiosas. Este es el resultado del bombardeo de Gaza y del bloqueo por parte de Israel de alimentos, agua, combustible, medicinas, ayuda humanitaria y de la interrupción del sistema de alcantarillado. Se trata de violaciones claras y bien documentadas de los derechos humanos de la población palestina.

Sin embargo, las violaciones de derechos humanos cometidas por el gobierno de Israel no comenzaron en 2023. El Consejo de Derechos Humanos de las Naciones Unidas ha concluido que antes de ese periodo se cometieron graves violaciones de los derechos humanos. Entre estas violaciones de los derechos humanos se encuentra el establecimiento y expansión de asentamientos ilegales en Cisjordania, que han dado lugar, entre otras cosas, a la expropiación de tierras privadas propiedad de palestinos, a la segregación racial debida al desalojo forzoso de palestinos y a la demolición de sus propiedades, a un clima de impunidad para los autores de la violencia de los colonos y a la implicación de las fuerzas de seguridad israelíes en dicha violencia, así como a restricciones de la libertad de circulación de los palestinos. 2 El Consejo de la UE ha expresado su preocupación por el bloqueo de la franja de Gaza (antes de octubre de 2023), y ha pedido que las

Petición de firma/apoyo en Change.org ¡ALTO EL FUEGO EN GAZA Y UCRANIA!

Para firmar petición   https://t.co/BdN53VAdhr

Para retwitear  https://twitter.com/josel_gordillo/status/1732711222573732140

 

¡ALTO EL FUEGO EN GAZA Y UCRANIA!
 
Sr. Presidente del Gobierno español:
 
Celebramos sus declaraciones a favor de un alto el fuego duradero en Gaza. Un cese de los ataques de Israel contra la población de la Franja de Gaza, acompañado de un cese en la actividad armada de Hamas, salvaría muchas vidas y frenaría las políticas genocidas contra los palestinos ordenadas por el gobierno ultraderechista de Benjamin Netanyahu. Por eso es muy importante conseguir un alto el fuego indefinido de forma inmediata.
 
Por razones similares,

dijous 19 d'abril a les 19h a Plaça Sant Jaume, Barcelona

PROU IMPUNITAT: BOICOT ISRAEL

dijous 19 d'abril a les 19h a Plaça Sant Jaume, Barcelona

 

Convocants:  CPCI (Coalición Prou Complicitat amb Israel) i Plataforma  Aturem la Guerra"
 

ATUREM LA MASSACRE A GAZA: BOICOT ISRAEL

33 palestines han estat assassinades i milers han estat ferides des del 30 de març quan va començar la Gran Marxa del Retorn a Gaza.

A través d'inspiradores manifestacions populars, la població palestina a Gaza està protestant contra el bloqueig imposat per Israel des de fa més de 12 anys, i exigint el seu dret de retorn a les seves llars, dret reconegut per les Nacions Unides.

 

Les manifestacions duraran fins al 15 de maig quan serà la 70º commemoració de de la Nakba, la catàstrofe, quan més de 750.000 palestines van ser expulsades de les seves cases. Des de llavors, Israel ha imposat un règim de neteja ètnica a la població palestina: un règim d’apartheid, de colonització i d’ocupació.

 

Estem sent testimonis de la contínua massacre d'Israel contra població palestina desarmada protestant pels seus drets. Un portaveu de l'exèrcit israelià ha proporcionat accidentalment evidències que la massacre està sent premeditada, ja que va afirmar amb orgull que "res es va dur a terme sense control; tot era precís i mesurat. Sabem on va aterrar cada bala".

 

La impunitat d’Israel està sustentada per la complicitat i la passivitat de la comunitat internacional. Les nostres institucions són còmplices d’aquestes massacres per part de l’estat d’Israel i exigim que es posicionin davant tant flagrants injustícies.

En concret demanem:

  • A l’Ajuntament de Barcelona que recolzi plenament la campanya de Boicot, Desinversions i Sancions a Israel, i per conseqüent trenqui l’agermanament amb Tel Aviv

  • Al Govern de la Generalitat i al Govern de l’Estat Espanyol que trenquin les relacions econòmiques i institucionals amb Israel, que expulsin al cònsol i l’ambaixador israelians tal i com s’ha anunciat que es farà a les ciutats irlandeses de Cork i Dublin i que apliquin un embargament militar a Israel

 

Gaza no estàs sola! Prou impunitat a Israel!

Visca Palestina Lliure!

Comunicat sobre la visita de Simon Peres a Catalunya

COMUNICAT SOBRE LA VISITA DE SIMON PERES A CATALUNYA

"CAL CASTIGAR ALS CRIMINALS VIUS"
"Cal castigar als criminals vius. Els demano que facin tot el possible perquè se'ls apliqui el càstig just a aquests criminals".

Poques persones manifestarien el seu desacord davant aquestes declaracions que feien referència a la persecució dels criminals nazis que encara romanen amb vida, subratllant també el perill intrínsec que suposen els "règims fanàtics que ignoren la Carta de les Nacions Unides".

Aquestes paraules van ser pronunciades per l'actual President de l'Estat d'Israel, Simon Peres en una sessió especial del Bundestag [parlament federal alemany] el 27 de gener de 2010.

Carta a Josep Carreras, concert a Israel?

Estimat Josep Carreras,

La notícia del seu concert a Israel el proper mes de març ens ha produït una gran tristesa.

És possible que vostè no conegui les greus violacions del Dret Internacional i dels Drets Humans que Israel comet des de fa més de 60 anys en contra de la població palestina. Un dels exemples més recents d’aquestes violacions va ser el brutal atac a la franja de Gaza en 2008-2009, durant el qual Israel va cometre crims de guerra i contra la humanitat, tal com detalla l’informe que el jutge sud-africà Richard Goldstone va elaborar per a la ONU el 2009.

El 1948-1949 el naixent Estat jueu va dur a terme una neteja ètnica que va convertir a més de 750.000 palestins en refugiats. Des d’aleshores, el règim israelià nega les llibertats i els drets bàsics al conjunt de la població palestina: la resident a Israel, la dels Territoris Ocupats el 1967 i la refugiada. La població autòctona de Palestina –àrabs cristians, drusos i musulmans– ha patit des de llavors l’ocupació, la colonització de les seves terres i l’apartheid. Des de 2002, l'Estat jueu construeix un mur de separació en territori ocupat (Jerusalem Est i Cisjordània), que va ser declarat il•legal el 2004 en un informe de la Cort Internacional de Justícia.

Maccabi de Tel Aviv equip “non grat” a l’Estat espanyol

Després de la ofensiva militar israeliana contra la Franja de Gaza el desembre/gener del 2008/2009, amb bombardejos diaris a pobles i ciutats prèviament bloquejades i assetjades, l’atac a la Flota de la Llibertat, i el continu Setge a Gaza i la continua colonització de Cisjordània i Jerusalem Est, grups de solidaritat amb Palestina, així com grups sensibilitzats amb la causa dels drets humans s’han afegit a la Campanya de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS en sigles en anglès) a l’estat d’Israel seguint la crida feta al 2005 per més de 170 organitzacions representatives de la societat civil palestina.

Aquesta crida neix després de veure com l’estat d’Israel, creat al 1948 en base a la colonització i la neteja ètnica ha anat ocupant cada cop més terres palestines i ha sotmès la seva població a un règim de segregació racial molt pitjor que el règim sud-africà, i després de veure la impunitat total que li ha conferit la comunitat internacional mentre vulnera sistemàticament els drets humans.

Pàgines

Subscribe to Palestina

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc