Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

tardor-10

Tribunal Russell sobre Palestina - II Sessió - Londres, 20-22 de Novembre del 2010

La segona sessió del TRP tindrà lloc a Londres, del 20 al 22 de novembre del 2010. La sessió examinarà la complicitat corporativa internacional en les violacions del dret internacional dels drets humans, el dret internacional humanitari i els crims de guerra per part d'Israel.
Proposta per a la sessió de Londes (PDF)

Una vegada establertes les responsabilitats i els deures de les corporacions en virtut del dret internacional, la sessió avaluarà la conducta d'una sèrie d'empreses pel que fa a diferents aspectes de les violacions dels drets del poble palestí per part d'Israel. El TRP també intentarà posar de manifest el sistema que permet a les corporacions actuar de forma il•lícita, així com demostrar com es podria plantejar que els Estats i les organitzacions internacionals hàgin de rendir comptes per això.

Durant la sessió, el jurat estudiarà casos relatius a:
• Corporacions que estan proporcionant serveis i infraestructures tangibles que donen suport als assentaments israelians i a l'ocupació de territori palestí a Cisjordània, Gaza i Jerusalem Oriental.
• Bancs estrangers i altres institucions financeres que estan proporcionant serveis financers a assentaments il•legals i bancs israelians, entre d'altres.
• Empreses estrangeres que estan fabricant productes en els assentaments i en zones industrials de Cisjordània i empreses israelianes que estan exportant productes agrícoles i d'altres tipus des dels assentaments i zones industrials de Cisjordània,
• Empreses estrangeres que estan participant en l'exportació d'armes i en la infraestructura de la guerra, l'ocupació, la colonització i la repressió en els Territoris Palestins Ocupats i empreses israelianes que exporten armes i material i/o coneixements per a la repressió.

Com a la sessió de Barcelona, es convidarà a experts i testimonis a presentar els diferents casos davant el jurat. També es convidarà a les corporacions en qüestió a defensar la seva postura, abans que el jurat presenti les seves conclusions en una roda de premsa internacional.

Les següents personalitats han confirmat ja la seva participació ...

Subscribe to tardor-10

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc