Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

hivern-10

Maccabi de Tel Aviv equip “non grat” a l’Estat espanyol

Després de la ofensiva militar israeliana contra la Franja de Gaza el desembre/gener del 2008/2009, amb bombardejos diaris a pobles i ciutats prèviament bloquejades i assetjades, l’atac a la Flota de la Llibertat, i el continu Setge a Gaza i la continua colonització de Cisjordània i Jerusalem Est, grups de solidaritat amb Palestina, així com grups sensibilitzats amb la causa dels drets humans s’han afegit a la Campanya de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS en sigles en anglès) a l’estat d’Israel seguint la crida feta al 2005 per més de 170 organitzacions representatives de la societat civil palestina.

Aquesta crida neix després de veure com l’estat d’Israel, creat al 1948 en base a la colonització i la neteja ètnica ha anat ocupant cada cop més terres palestines i ha sotmès la seva població a un règim de segregació racial molt pitjor que el règim sud-africà, i després de veure la impunitat total que li ha conferit la comunitat internacional mentre vulnera sistemàticament els drets humans.

Tot i que molesta a alguns, sí que hi ha veus contra la guerra

Aquest text s'ha escrit per a una espai de Blog que té la Plataforma a http://eltriangle.eu

Fa poc s’ha publicat una declaració, signada per una llarga llista de persones del món de la cultura, la política, els moviments socials i les universitats, contra la guerra de l’Afganistan.

Segons aquesta declaració: “Hi ha qui intenta presentar l’ocupació liderada per EUA com una missió de pau i reconstrucció, però la realitat és ben bé una altra. L’any passat van morir més civils afganesos que en qualsevol altre any des de l’inici de l’ocupació l’any 2001.” Després de repassar la catàstrofe que per al poble afganès suposa l’ocupació militar del seu país, declara: “Demanem al govern que anul·li l’enviament de tropes i que retiri immediatament els efectius que actualment participen a la guerra de l’Afganistan. Creiem que el milió d’euros diaris que el govern espanyol gasta actualment a l’ocupació, s’hauria de destinar a finalitats socials.”

Ahir l’Iraq, avui l’Afganistan: No a la guerra!

Si us plau, baixeu, copieu i difoneu aquesta octaveta: veure arxius adjunts al final

El 15 de febrer de 2003, vam sortir massivament al carrer per protestar contra la guerra de l’Iraq, a la que el govern d’Aznar ens va involucrar, ignorant els desitjos de la gran majoria de la població.

Avui, set anys després, hem de protestar contra la decisió del govern espanyol de donar suport a l’ocupació estatunidenca de l’Afganistan amb més tropes encara; contra las matances que duen a terme les forces ocupants; i contra las noves mentides que ens diuen.

No s’està reconstruint l’Afganistan: gran part de les inversions acaba a mans de multinacionals o de corruptes dirigents locals, imposats per l’ocupació.

Comunicat davant de la condemna als “onze del Raval”

Davant de la condemna als “onze del Raval” duta a terme per l’Audiència Nacional, la Plataforma Aturem la Guerra vol manifestar el següent:

1) La condemna a onze ciutadans de Barcelona a penes d’entre vuit i deu anys de presó per delictes de terrorisme a partir, únicament, del testimoni d’una persona amb identitat desconeguda i relacionada - segons la mateixa sentencia- amb la policia francesa, és un greu atemptat a la seguretat jurídica, al dret a la presumpció d’innocència i al dret a una tutela judicial efectiva respectuosa amb els drets humans.

2) El que està en joc en aquest procés és, en primer lloc, els drets i llibertats de tots i totes i, en especial, els drets d’aquelles persones de pocs recursos que no tenen el suport de grans mitjans de comunicació o de grups de poder econòmic i polític. Estem convençuts que aquests grups mai acceptarien una condemna, per exemple, dels senyors Millet, Macià Alavedra, Prenafeta i altres com ells, a partir del testimoni d’una persona de la qual no és coneix ni el nom. Recordem, en aquest sentit, que totes i tots som iguals davant la llei.

Ahir l'Iraq, avui l'Afganistan: No a la guerra!

Ahir l'Iraq, avui l'Afganistan. 20 febrer BCN

 







Campanyes: 
Galeries d'imatges: 
Cronología (Cicles d'acció): 

Recordem les víctimas de Gaza. Concentració Sant Jaume

Recordem les víctimes de Gaza. 15 gener BCN

 























Campanyes: 
Galeries d'imatges: 
Cronología (Cicles d'acció): 

Palestina, Iraq, Afganistan... Nosaltres no oblidem. No a la guerra

20 de març de 2010. Cercavila: Palestina, Iraq, Afganistan... Nosaltres no oblidem. No a la guerra







































Galeries d'imatges: 
Cronología (Cicles d'acció): 

Cercavila · No a la guerra! · ds 20 de març · 18h · Inici: Plaça Sant Jaume

Cercavila · Dissabte 20 de març · 18h · Inici: Plaça Sant Jaume
Palestina, Iraq, Afganistan… Nosaltres no oblidem
No a la guerra!

Sortirem de la Plaça Sant Jaume, Barcelona, i anirem repartint octavetes fins al Raval, per fer difusió de la Concentració del dissabte, 10 d’abril · 18h · Plaça Sant Jaume · Barcelona

Acte públic: Ahir l’Iraq, avui l’Afganistan: No a la guerra!

Dissabte 20 de febrer, 18h
La Torna, Sant Pere Màrtir 37, Gràcia
Intervindran:
Walid Saleh (acadèmic iraquià a la Universidad Autónoma de Madrid)
Nazanin Amirian (periodista i analista política iraniana)

Concentració · 15 de gener · Recordem les víctimes de Gaza: Solidaritat amb Palestina


Recordem les víctimes de Gaza: Solidaritat amb Palestina

15 de gener de 2010, 19h
Plaça St. Jaume, Barcelona

Convoquen: Plataforma Aturem la Guerra · Comunitat Palestina de Catalunya · Coordinadora d'Entitats amb Palestina al Cor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subscribe to hivern-10

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc