Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

L'ÚLTIMA GUERRA D’EE.UU. TORNA A SER PEL PETROLI! - SOLIDARITAT AMB ELS POBLES DE SÍRIA I IRAQ

L'ÚLTIMA GUERRA D’EE.UU. TORNA A SER PEL PETROLI!

BOMBARDEJAR NO SERVIRÀ PER ALLIBERAR NI CAP NACIÓ NI CAP PERSONA!

LA INTERVENCIÓ MILITAR OCCIDENTAL NOMÉS COMPORTARÀ UN AUGMENT DEL CAOS A L’ORIENT MITJÀ!

Ningú ens ha de convèncer del caràcter brutal de l'Estat Islàmic (EI) present a Síria i l’Iraq, i de les barbaritats que ha comès contra la població civil de diverses ètnies culturals i religioses. Fa just un any ho vam denunciar en el nostre comunicat en contra de la fallida intervenció militar d'EUA a Síria.

Recordem, però, que aquests grups s'han creat i han crescut gràcies al suport estratègic, d'intel•ligència i financer dels mateixos que ara els combaten (Aràbia Saudita, Bahrain, Qatar, Kuwait, Oman, EUA, França, Gran Bretanya, etc.). L’onze de setembre passat vam poder llegir a diferents mitjans escrits que un dels objectius de John Kerry en la seva gira per Orient Mitjà per articular la coalició contra l’EI, va ser demanar als membres del Consell de Cooperació del Golf que deixessin de finançar aquesta força política i militar. Si l’EI és un monstre, en bona mesura és un monstre creat per EUA i els seus aliats que potser -tampoc això està del tot clar- se'ls ha anat de les mans.

La gran perjudicada per les accions militars de la gran coalició encapçalada per EUA serà la població civil de Síria i Iraq. Patiran el turment d'una triple violència: la de l'islamisme radical encapçalat per EI, la dels seus propis governants i la derivada dels bombardejos “selectius" de la coalició i els seus inevitables danys col•laterals. La major part d'aquests bombardejos seran efectuats per drons -avions no tripulats- amb finalitats militars. S’ha de ser molt ingenu per creure que bombardejar es fa per una preocupació humanitària o per lliurar el món d’una colla de fanàtics islamistes o de mercenaris que lluiten per un botí. Si fos així, EUA i els seus aliats de la UE haurien de començar per trencar la seva aliança amb Aràbia Saudita, Qatar i altres règims despòtics de l’Orient Mitjà que són el model en el qual s’emmiralla l’EI.

Hem de recordar que aquesta nova intervenció militar a l'Iraq, es va iniciar, com fa 11 anys, sense el permís de les Nacions Unides i, per tant, és una nova guerra il•legal. Una nova guerra que es fa per consolidar el control de l’aixeta del petroli de l’Orient Mitjà per part de les potències occidentals. És a dir, es fa perseguint els mateixos objectius de les guerres anteriors. I amb tota seguretat la seva conseqüència pràctica serà la mateixa que han tingut totes les intervencions occidentals dels últims tretze anys (a Afganistan, Iraq, Líban, Líbia, Síria, Mali, etc.): incrementar l’escalada bèl•lica, aug-mentar el caos, els morts, els ferits i el nombre de refugiats.

Sovint, en aquestes circumstàncies, se'ns pregunta què faríem nosaltres enfront d’aquesta situació. Doncs com a mínim: deixar de potinejar l’Orient Mitjà, deixar d’atiar el foc de les guerres civils als diferents països de la zona, deixar d'inundar d’armes aquesta regió, supeditar les relacions comercials amb aquells països al respecte pels drets humans, deixar de donar suport a l’Estat d’Israel i les seves massacres a Gaza, no empitjorar més les coses i iniciar una transició energètica cap a un nou model basat en energies renovables!

Per tot això, des de la Plataforma Aturem la Guerra exigim que el govern de l’Estat espanyol es retiri de la coalició bel•licista i, més en concret, que retiri la seva proposta de desplegar una bateria amb sis llançadores de míssils Patriot i 130 soldats a Turquia, en un lloc proper a la frontera amb Síria.

NO A LA NOVA INTERVENCIÓ MILITAR A L'ORIENT MITJÀ!

SOLIDARITAT AMB ELS POBLES DE SÍRIA I IRAQ

NO MÉS SANG PEL PETROLI!
(i ho cridarem tants cops com faci falta).

Barcelona, 4 d'octubre de 2014.

Nuclears en cap lloc