Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

Jornades: Què fa Estat espanyol a l'Afganistan?

El Centre d'Estudis per a la Pau JM Delàs de Justícia i Pau organitza les Jornades:

Què fa Espanya a l'Afganistan?

La participació espanyola en la guerra d'Afganistan a debat.

Baixar el programa (1,3 MB)

Quins són els motius reals de la guerra d’Afganistan? Portar la democràcia i la llibertat, perseguir a Bin Laden, acabar amb el cultiu de l’opi i la segregació de les dones? Potser controlar una zona de gran importància geoestratègica? Revitalitzar l’OTAN? Lluitar contra el terrorisme? Es tracta d’una guerra legal o il·legal?

Què fan l’OTAN i les tropes espanyoles a l’Afganistan? Es tracta d’una operació humanitària? de pau? de reconstrucció? El govern manté que les tropes espanyoles no formen part de l’ocupació ni fan accions de combat, sinó que treballen en la reconstrucció del país. Fins avui, l’Estat espanyol ha gastat més de 1.100 milions d’euros en la intervenció militar a l’Afganistan.

Actualment, més de la meitat de la població espanyola veu com a negativa la presencia de tropes a l’Afganistan. És pertinent la participació espanyola a la guerra d’Afganistan?

28, 29 i 30 d’Octubre de 2008. Sala d’actes de l’edifici «França» de la Universitat Pompeu Fabra, Passeig de la Circumval·lació 8 de Barcelona. (al costat de l’Estació de França) Metro Barceloneta (Línia 4)

L'entrada és gratuïta però es recomana inscripció prèvia (delas@justiciaipau.org o 93 317 6177)

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc