Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

Fes Objecció Fiscal!!

Nota de l'Assemblea d'Objecció Fiscal de Catalunya

Avui s'ha celebrat l'Assemblea d'Objecció Fiscal de Catalunya amb assistència de representants del SIOF de Justícia i Pau, Un altre món és possible de Sabadell, Coordinadora Tarragona Patrimoni dela Pau, Federació d'ONG's de Pau, CGT...

Com ja sabeu, l'objecció fiscal a la despesa militar consisteix en negar-se a que part dels teus impostos es destinin a cobrir les despeses de l'Exèrcit i a la preparació de les guerres. A més, es declara la voluntat de destinar aquest import a algun projecte solidari que defensi els valors en els que creu l'objector i que són contraris a l'ús de la força i dels exèrcits com a mitjà per la solució de conflictes.Mitjançant aquest acte de desobediència civil, l'objector/a fiscal posa de manifest no només el seu rebuig al militarisme i la seva intenció de donar una finalitat més solidària i útil als seus diners, sinó que demostra que no té intenció "d'estalviar-se'ls". No és, doncs, un evasor fiscal, ja que paga el mateix que qualsevol altre ciutadà, però és ell el que decideix a què vol destinar el percentatge de la renda que fins ara destinava al pressupost militar.

Des de fa anys cada any, coincidint amb la campanya de la declaració de la renda (IRPF), diferents col·lectius desenvolupen campanyes d'objecció fiscal a la despesa militar. En diferents ocasions hem comptat amb el suport de col·lectius com la Plataforma Aturem la guerra o el Fòrum Social Català.

Us invitem, si encara no ho esteu fent, a participar més activament a la campanya i us informem dels aspectes més destgacats de la campanya
d'enguany:

- *Obrim un termini URGENT, fins el 24 d'abril, per rebre propostes i decidir sobre els projectes alternatius d'enguany (a tenir en compte, especialment, el component antimilitarista i de manca d'altres fonts de finançament)*.

- Materials: Actualment ens queden uns 700 cartells i un nombre indeterminat de postals. Decidim fer una tirada de 2000 cartells més 3000 postals (casetes, cartell anterior i cartell nou). Decidim modificar el text de la postal derivant, per a més informació, cap a internet i als diferents col·lectius.

- Premsa: Actualitzem dossiers i enviem a El Triangle, Catalunya, Directa, Illacrua... (Josep Maria). El Toni prepararà un comunicat que enviarem a tots els mitjans.

- Dates: El 14 de juny hi ha previst i convocat per l'Assemblea de Moviments Socials (FSCat) un lliurament col·lectiu de declaracions amb OF arreu de Catalunya. La setmana vinent enviarem els dossiers de premsa i el 28 el comunicat.

- Funciona una llista de distribució objecciofiscal@moviments.net en la qual anirem debatent i concretant els diferents aspectes de la campanya (per exemple, una possible roda de premsa, dins les oficines de l'Agència Tributària, pel lliurament col·lectiu de les declaracions, accions com el "show" dels pressupostos, calendari de xerrades...).

Us demanem la màxima implicació possible en la campanya i us invitem a formar part de la llista de distribució (inscrivint-vos vosaltres mateixos/es o facilitant-nos un email perque us hi puguem inscriure.

Salut!

Més informació a http://objecciofiscal.org i a http://usuaris.tinet.org/tgnapau

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc