Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

Deixeu en pau les poblacions del Pròxim Orient!

Ara fa tres anys, milions de persones arreu del mon vam sortir als carrers dels cinc continents per dir NO A LA INVASIO DEL IRAQ. Tot el que ha passat després, a l’ Iraq, al Pròxim Orient i al món, ha confirmat les raons dels manifestants del 2003. Tota mena d’imperialisme és injust, però el que ha passat a l’Iraq també demostra que l’imperialisme és inviable a la pràctica. La immensa majoria de la població de l’Iraq vol que les forces d’ocupació se’n vagin. Aquí és on rau la veritable derrota dels Estats Units i dels seus aliats, i aquesta derrota no es pot amagar amb eleccions, referèndums i noves constitucions per a l’Iraq. Bush ha perdut i les tropes ocupants han de marxar ara mateix de l’Iraq!
No podem oblidar que l’ocupació de l’Iraq s’ha fet amb el vist i plau del Consell de Seguretat de NNUU i que, mentre els caps militars americans ja diuen que volen negociar directament amb la resistència iraquiana, encara és l’hora que l’ONU reconegui al poble de l’Iraq allò que va ser reconegut a tots el pobles colonitzats pel Dret Internacional als anys 70: el dret a resistir a una ocupació militar estrangera per fer efectiva la seva autodeterminació.
Pel que fa a Palestina, els governs occidentals és dediquen a amenaçar i assetjar al poble palestí perquè no ha votat el que volien. Però a Palestina el problema principal no és el programa polític de Hamas, sinó donar resposta a les justes reivindicacions palestines. Es tracta de resoldre problemes molt greus, com el dels presos polítics, el dels assentaments, el dels refugiats o el del Mur de l’apartheid. I es tracta també de no oblidar mai que qui està ocupant il•legalment territoris és l’Estat d’Israel i no pas els palestins.
L’Afganistan va ser bombardejat i envaït pels exèrcits occidentals el 2001. El resultat d’aquesta operació ha estat un país sotmès al poder feudal d’uns quants “senyors de la guerra” que s’estan fent rics gràcies al conreu de l’opi. En aquesta situació, ¿què fan exactament les tropes de l’OTAN? Vigilen el tràfic d’heroïna o permeten que l’exèrcit americà tingui les mans mes lliures per poder bombardejar civils a la frontera entre l’Afganistan i Pakistan? Abans que la situació s’emboliqui més i abans que morin més innocents, els soldats espanyols han de tornar cap a casa. Demanem, per tant, el retorn immediat de les tropes espanyoles que hi ha a l’Afganistan!
Ara, a més a més, els governs occidentals amenacen la República de l’Iran amb sancions i accions militars si els seus governants no aturen el seu programa d’enriquiment d’urani. Els arguments que donen són exactament els mateixos que ja van utilitzar en el cas del Iraq. Som favorables al desarmament nuclear total i, per això, contraris a les polítiques de doble tracte, perquè totes les armes nuclears són perilloses per a la humanitat. Són molt perilloses, per exemple, les armes nuclears que ja tenen l’Estat d’Israel, Pakistan, l’Índia, França, Gran Bretanya, Rússia, Xina o els mateixos Estats Units. Totes han de desaparèixer! En conseqüència exigim al govern espanyol que prengui una posició clara i contundent en contra de qualsevol possible atac contra l’Iran i a favor, primer, del desarmament nuclear regional a la zona del Pròxim Orient, i desprès a nivell mundial.
El que pretenen Bush i els seus amics, ho hem dit moltes vegades, és controlar el petroli del Pròxim Orient, tot i saben que el petroli s’està exhaurint i que el seu consum és responsable de l’escalfament del planeta. Aquesta és una política irracional que fa vessar sang innocent. N‘estem farts de les guerres del petroli! I també del discurs antiterrorista amb què es vol justificar aquestes guerres i les retallades de drets i llibertats que tenen com a font d’inspiració Guantánamo. Les pràctiques de Guantánamo s’estenen arreu del mon amb la complicitat dels governs europeus, que tanquen els ulls davant de fets tan greus com el segrestos de la CIA, les presons secretes i la deslocalització de la tortura.

Tres anys desprès de l’inici de l’ocupació de l’Iraq, els col•lectius i entitats aplegades a la Plataforma Aturem la Guerra repetim i exigim

• Fora les forces d’ocupació de l’Iraq i de Palestina.
• Prohibició de l’ús de les bases militars per agredir a l’Iraq
• El retorn immediat de les tropes espanyoles de l’Afganistan
• Una oposició clara i contundent del govern espanyol a un possible atac militar contra la República de l’Iran.
• Que no es permeti que els avions de la CIA facin escala als aeroports espanyols.
• Un canvi de model energètic i més inversions pel desenvolupament de les energies netes i renovables.

• No més sang pel petroli!
• No a l’imperialisme!
• No a la guerra!

Barcelona, 18 de març de 2006

Plataforma Aturem la Guerra

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc