Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

Contra l’assassinat selectiu a Iraq

Des de l’inici de l’ocupació de l’Iraq, han estat assassinats centenars de docents i personal sanitari, altres han desaparegut i milers han hagut d’abandonar el país perquè han rebut amenaces de mort. Han estat assassinats docents de totes les universitats del país sense cap discriminació de creença religiosa, de gènere o d’especialitat acadèmica començant per figures altament qualificades, caps de departament, etc. Pel què fa als sanitaris, els assassinats també són indiscriminats tot i que hi ha un especial acarnissament en el personal de centres públics.

No se sap ben bé qui són els autors d’aquests crims. El que sí que se sap és que aquestes morts silenciades constitueixen un intent de genocidi cultural i impedeixen que el poble iraquià es pugui valer per si mateix ni ara ni en els propers cinquanta anys.

La Plataforma Aturem la Guerra denuncia aquests fets i s’ha posat en contacte amb diferents entitats científiques, culturals i professionals del nostre país per tal que recolzin la campanya internacional per salvar els professionals iraquians (www.iraqsolidaridad.org).

I també la campanya internacional per demanar que la UNESCO i la Comissió de Drets Humans de les Nacions Unides creïn una comissió d’investigació sobre aquests fets.

Per la creació d’una comissió internacional que investigui l’assassinat de docents iraquians

L’entitat ...................... ...................... s’adhereix a la petició, adreçada a la UNESCO i a la Comissió de Drets humans de les Nacions Unides per tal que es creïn una comissió internacional que investigui l’assassinat de docents iraquians.

Llista d’algunes entitats catalanes adherides:
Fundació Antoni Tàpies
Il·lustre Col·legi Oficial d’Advocats de Barcelona
Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears
Sociedad Española de Salud Pública y Administración Sanitaria
Societat Catalana de Salut Pública
El Col·legi Oficial de Metges de Girona
La Societat Catalana de Nefrologia

AdjuntMida
PDF icon declaracion-crue.pdf31.39 KB

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc