Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

CONDEMNA DE LA REPRESSIÓ ALS CIUTADANS DE SÍRIA I D’ALTRES PAÏSOS DEL NORD D’ÀFRICA, PRÒXIM ORIENT I ÀSIA CENTRAL.

CONDEMNA DE LA REPRESSIÓ ALS CIUTADANS DE SÍRIA I D’ALTRES PAÏSOS DEL NORD D’ÀFRICA, PRÒXIM ORIENT I ÀSIA CENTRAL.

Aquests dies el govern de Síria està massacrant els participants en les protestes pacífiques contra la dictadura. La repressió és ferotge i els morts ja es compten per milers.
Davant de fets tan greus:
1) Condemnem la brutal repressió que està exercint el govern sirià contra la seva població. Cap govern pot ofegar en sang les legítimes aspiracions populars a la democràcia, la justícia social i el respecte del drets humans.
2) Exigim als governs català, espanyol i de la resta dels països de la Unió Europea que aïllin políticament i econòmicament a la dictadura de Síria, igual que, d’altra banda, s’hauria d’haver fet fa molt de temps amb l’Estat d’Israel, i s’hauria de fer avui amb els altres governs que massacren a les seves poblacions.
3) Reafirmem la nostra defensa del principi de la lliure determinació dels pobles i, en conseqüència, celebrem la decisió de l’oposició al règim despòtic sirià de rebutjar qualsevol intervenció estrangera en el seu país. L’alliberament dels pobles solament pot ser dut a terme pels propis pobles oprimits. Les desastroses conseqüències de la intervenció de l’OTAN a Líbia mostren clarament fins a quin punt és necessari no oblidar mai aquest principi tan elemental. Cap imperialisme és humanitari ni alliberador.
4)Denunciem les polítiques de doble tracte dels governs occidentals enfront les revoltes populars dels països del nord d’Àfrica, Pròxim Orient i Àsia Central. Tota dictadura és injusta, sigui “amiga” o “enemiga”. I tant legítim és el desig de llibertat dels ciutadans de Líbia, Síria o Iran com els de Iemen, Bahrain, Aràbia Saudita, Palestina, Iraq o Afganistan.

Per tot això, des de la Plataforma Aturem la Guerra donem suport a les concentracions convocades per la Associació Sirio-catalana els diumenges a la Rambla de Canaletas, a les 12h., contra la repressió al poble de Síria.

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc