Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

Comunicat de les associacions àrabs a Catalunya

Comunicat de les associacions àrabs a Catalunya sobre la situació al Líban

Tres setmanes ja han passat des de l'inici de l'agressió contra el Líban i el poble libanès, que ha causat més de 800 civils morts, i milions de ferits, la majoria nens, dones i ancians, i la destrucció total de l'infrastructura. L'Estat d'Israel com és de costum, no respecte les convencions i la legitimitat internacional, assassinant a civils, a forces de la FINUL, atacant camions que transporten aliments i medicaments, i ambulàncies, voluntaris de la Creu Roja i de les Organitzacions no Governamentals. Les matances de Marouhin, Srifa i darrerament del poble petit de Canà són exemples de la barbàrie inhumana de l'exercit israelià.

Al mateix temps Israel continua amb les seves matances contra el poble palestí en Cisjordania i Gaza, causant cada dia desenes de morts i ferits entre la població palestina.

Tot aixà està passant amb el recolzament de EEUU, i Anglaterra, i el silenci de la Unio Europea i les Nacions Unides. És lamentable que les Nacions Unides no va ser capaç ni una vegada, de condemnar les actuacions salvatges d'Israel. L'historia i la memòria esta plena d'exemples de matances, crims i genocidis comesos per l'Estat d'Israel: Kafer Kassem, Dair Yassin, Janin, Canà dues vegades, Srifa, Maruhin; sembla que és l'únic Estat del món que esta per damunt de la legitimitat internacional i de les convencions internacionals. Israel actua amb tota impunitat, assassina a civils, assassina a les forces de les Nacions Unides (FINUL) i ningúi, inclòs el Consell de Seguretat de l'ONU té la capacitat de condemnar aquests actes.

Les associacions àrabs a Catalunya, agraïm la posició del govern espanyol davant l'agressió contra els pobles palestí i libanès, i donem tot el suport a la seva condemna i fermesa per a arribar al cessament de la violència. L'actual govern espanyol ha demostrat realment la seva aposta per la pau en Orient Mitjà, contra la guerra a l'Iraq, per una solució justa i durable al conflicte àrabo-israelià, i actualment contra l'agressió israeliana contra el poble libanès.

Les associacions àrabs a Catalunya demanem al govern espanyol d'intensificar les seves gestions dins de la Unió Europea i en el món per a exigir un alt de foc immediat, i posteriorment la negociació entre tots els parts implicats per a arribar a una solució estable i permanent; la retirada de l'exercit israelià dels territoris libanesos ocupats, l'intercanvi de presoners, el recolzament de la FINUL i de la sobirania de l'Estat libanès sobre tot el territori nacional. Al mateix temps s'ha de trobar solució al conflicte àrabo-israelià, sobre la base de les resolucions de l'ONU, la retirada de tots els territoris àrabs ocupats, el recolzament a un Estat Palestí independent i el retorn dels refugiats palestins a les seves terres.

Des de les associacions fem una crida a les institucions de l'Estat espanyol i de les comunitats autònomes d'organitzar l'enviament d'ajudes d'emergències als pobles libanès i palestí, i a tota la ciutadania de mobilitzar-se contra la guerra i de donar suport a les ONGs libaneses que treballen en condicions molt difícil per assegurar necessitats bàsiques com els aliments i els medicaments a més de 750.000 desplaçats.

Barcelona 1 d'agost 2006

Ass. Catalunya-Líban,
Comunitat Palestina a Catalunya,
Comunitat Siria a Catalunya,
Ass. de Treballadors Marroquins a Catalunya (ATIMCA), Ass. Sociocultural Iben Batuta,
Ass. d'Immigrants Saharauis a Catalunya,
Ass. Taarof Bisalam (Marroc),
Ass. Nour AI Shamal (Marroc),
Centre dels Immigrats del Sud del Mediterrani,
Ass. de Dones Amagazis.

Nuclears en cap lloc