Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

Comunicat davant de la condemna als “onze del Raval”

Davant de la condemna als “onze del Raval” duta a terme per l’Audiència Nacional, la Plataforma Aturem la Guerra vol manifestar el següent:

1) La condemna a onze ciutadans de Barcelona a penes d’entre vuit i deu anys de presó per delictes de terrorisme a partir, únicament, del testimoni d’una persona amb identitat desconeguda i relacionada - segons la mateixa sentencia- amb la policia francesa, és un greu atemptat a la seguretat jurídica, al dret a la presumpció d’innocència i al dret a una tutela judicial efectiva respectuosa amb els drets humans.

2) El que està en joc en aquest procés és, en primer lloc, els drets i llibertats de tots i totes i, en especial, els drets d’aquelles persones de pocs recursos que no tenen el suport de grans mitjans de comunicació o de grups de poder econòmic i polític. Estem convençuts que aquests grups mai acceptarien una condemna, per exemple, dels senyors Millet, Macià Alavedra, Prenafeta i altres com ells, a partir del testimoni d’una persona de la qual no és coneix ni el nom. Recordem, en aquest sentit, que totes i tots som iguals davant la llei.

3) La gravetat d’aquesta decisió s’agreuja quan constatem que aquest tipus d’actuacions són utilitzades pels governs occidentals per intentar justificar allò que és injustificable, com, per exemple, l’enviament de més soldats a la impopular e injusta guerra de l’Afganistan o l’aprovació de noves lleis antiterroristes que retallen drets i llibertats.

4) Per tot això donem suport als actes de solidaritat amb els condemnats i al recurs de cassació davant del Tribunal Suprem interposat per les defenses dels “onze del Raval”. Esperem que aquest Tribunal es mostri més sensible a la defensa dels drets i les llibertats de tota la ciutadania i, davant de l’absència de proves sòlides i contrastades de les greus acusacions fetes per la policia i el CNI, deixi en llibertat els ciutadans del barri del Raval.
Plataforma Aturem la Guerra
Barcelona, 29 de desembre de 2009

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc