Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

24N - Sant Jaume 19h. SOLIDARITAT AMB EL POBLE EGIPCI. TOTES SOM TAHRIR!!!

SOLIDARITAT AMB EL POBLE EGIPCI. TOTES SOM TAHRIR!!!

La plaça Tahrir ha tornat a ser l’epicentre de les protestes del poble egipci en una nova empenta a la revolució que va començar tot just farà un any. Quan la població va aconseguir la caiguda de Mubarak el passat 28 de gener, la junta militar amb Hussein Tantawi al capdavant van prometre tutelar el govern provisional durant els primers sis mesos. Durant aquests mesos els militars i sectors del règim de Mubarak no han aturat la repressió a la dissidència contra els sectors que reclamaven l'entrega del poder al poble i l'escalada de violència ha produït més de 12.000 víctimes i represaliats jutjats per tribunals militars.

Els intents de dividir el poble segons la seva confessió i la repressió contra activistes han estat una constant en aquests mesos, de tal manera que a sis dies de l’inici del procés electoral que s’hauria de produir el 28 de Novembre, el poble ha dit prou.

Des de divendres novament el poble ha fet de Tahrir el símbol de la revolució egípcia. Musulmans, cristians coptes, dones, joves,sindicalistes, estudiants… estan demostrant la voluntat del poble d'exercir el seu dret d'autodeterminació sense la junta militar. Més de 70 hores fins a dia d’avui han deixat, almenys, 50 morts i més de 1.700 ferits.

Les imatges parlen per si soles i de nou les xarxes socials i la premsa internacional ens deixen imatges de manifestacions de milers i milers de persones que s’enfronten a forces paramilitars i exèrcit que ha emprat foc real i gasos altament tòxics. Tot i així la batalla no ha aconseguit arronsar la població que una i altra vegada ha tornat a Tahrir i les protestes ja s’han estès arreu del país.

Tot i la dimissió ahir del govern provisional, titella de la junta militar, volem expressar la nostra solidaritat i per tant, fem nostres les legítimes demandes del poble egipci.

1) Manifestem, en primer lloc, que s’aturi la repressió del aparell parapolicial i militar de la junta militar de
Hussein Tantawi i demanem, així mateix, la llibertat de tots els detinguts i presoners polítics i víctimes de represàlies.

2) Donem suport a la seves reivindicacions més bàsiques: fer fora del poder la junta militar, acabar amb els intents de tutelar la revolució del poble i deixar que el poble de manera sobirana pugui exercir els seus drets democràtics i aconseguir la justícia social.

3) Exigim la no ingerència davant les possibles tentatives d’intervenció exterior, de la mateixa manera que ho vam expressar pel poble libi immers ara en un conflicte intern provocat per la intervenció de l’OTAN amb la complicitat de l’estat espanyol.

4) Demanem al govern espanyol la crida a consulta de l’ambaixador així com accions diplomàtiques sobre el govern provisional egipci per què s’aturi la repressió del poble i reclami unes eleccions lliures i democràtiques.

Tampoc no oblidem la lluita heroica i pacífica del poble siri per assolir la democràcia i llibertat i amb la qual també ens solidaritzem

PROU SUPORT OCCIDENTAL ALS RÈGIMS DICTATORIALS DELS PAÏSOS DEL MAGREB I MASHREK.
LLIBERTAT, DEMOCRÀCIA I JUSTÍCIA SOCIAL PER AL POBLE D’EGIPTE! MILITARS FOTEU EL CAMP
CAP INGERÈNCIA ESTRANGERA ALS PROCESSOS REVOLUCIONARIS D’ORIENT MITJÀ I DEL MAGREB

VISCA LA REVOLUCIÓ DEL POBLE EGIPCI. TOTES SOM TAHRIR!!!

Concentració en solidaritat amb el poble d’Egipte

Plaça Sant Jaume de Barcelona dijous 24 de Novembre a les 19:00h
Convoca: Plataforma Aturem la Guerra

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc